Tietosuojaseloste

Yleistä

Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet suojaamaan sitä. Tämä tietosuojaseloste sisältää tietoa mitä henkilötietoja keräämme, millä periaattein sitä käsittelemme, sekä mitä oikeuksia ja vaikuttamismahdollisuuksia sinulla on tietojasi koskien.

 

Liidimedia Oy käsittelee sinua koskevaa henkilötietoa tämän tietosuojaselosteen ja sovellettavan lainsäädännön mukaisesti, joten pyydämme sinua lukemaan tämän tietosuojaselosteen huolellisesti. Saatamme myös tehdä päivityksiä tähän tietosuojaselosteeseen toimintamme kehittyessä tai lainsäädännön muuttuessa, joten pyydämme sinua käymään tällä sivulla aika ajoin.

 

Käyttämällä palvelujamme, verkkosivustoamme tai ottamalla meihin yhteyttä, hyväksyt että käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja tämän tietosuojaselosteen mukaisesti. Mikäli et hyväksy näitä ehtoja, emme todennäköisesti pysty sinua myöskään palvelemaan.

 

Tämä tietosuojalauseke ei koske kolmannen osapuolen palveluita, joita voidaan käyttää linkkien kautta ja joihin tarjoamme mahdollisuuden liittyä. Sinun tulee tutustua jokaisen kolmannen osapuolen palvelun tietosuojakäytäntöihin erikseen, koska ne saattavat poiketa meidän tietosuojaperiaatteistamme.

 

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? 

Keräämme, säilytämme ja käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin. Pääasiallisia käyttötarkoituksia ovat: 

  • niiden avulla voidaan kutsua sinut osallistumaan kyselyihin ynnä muihin markkinatutkimusohjelmiin;
  • niiden avulla voidaan mahdollistaa osallistumisesi paneeleihin.
  • niiden avulla voit osallistua arpajaisiin (jos sellaiset sallitaan);
  • sopimusvelvoitteidemme toteuttaminen;
  • oikeudellisten velvoitteiden ja vaateiden täyttämiseksi;
  • asiakasviestintä ja yhteydenottopyyntöihin vastaaminen;
  • liiketoimintamme kehittäminen; ja
  • palveluidemme kohdentaminen sinulle.
  • Sähköpostiviestien vastaanottaminen voi olla vaatimus paneeleihin ynnä muihin markkinatutkimusohjelmiin osallistumisessa. Voit halutessasi kieltäytyä vastaanottamasta kyseisiä sähköposteja kirjautumalla pois paneeleista ynnä muista markkinatutkimusohjelmista.
  • Saat meiltä sähköpostitse vahvistuksen jokaisesta valitsemastasi paneelista kun täytät liittymislomakkeen. Sähköposti voi tulla meiltä tai valintojesi mukaan eri paneeleilta. Sähköpostissa pyydetään vahvistamaan liittymisesi eri paneeleihin.
  • Välitämme tietosi jokaiselle valitsemallesi paneelille, jotta ne voi lähettää teille sähköpostia paneeliin liittyen ja vahvistaakseen valintasi.

 

Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä?

Keräämme sinua koskevia henkilötietoja pääasiassa kun liityt palveluumme täyttämällä rekisteröitymislomakkeen.

Keräämme tietoa myös verkkosivustomme kävijätietoa Google Analytics -palvelun avulla, jotta voisimme analysoida ja kehittää sivustoamme entistäkin paremmaksi ja kohdentaa kävijöille relevanttia markkinointia.

Kuluttajapaneeli käyttää Google Inc:n tarjoamaa verkkoanalytiikkapalvelu Google Analyticsia, jotta voimme koota raportteja vierailijoiden verkkosivustomme käytöstä ja parantaa palvelua. Google Analyticsin verkkosivustolta saat lisätietoa Google Analyticsista. Voit kieltäytyä Google Analyticsin suorittamasta tietojen keräämisestä lataamalla selaimeesi seuraavan lisäosan: Google Analytics opt-out add-on.

 

Tyypillisesti saatamme saada suoraan sinulta seuraavia tietoja: 

  • Sähköpostiosoite
  • IP-Osoite
  • Liittymisaika
  • Nimi
  • Postinumero
  • Osoite
  • Postitoimipaikka

 

Millä perusteella henkilötietoja käsitellään?

Huolehdimme siitä, että meillä on aina lain edellyttämä peruste henkilötietojesi käsittelemiselle. Saatamme käsitellä henkilötietojasi usealla eri perusteella. Käsittelemme tietojasi sopimuksen täytäntöönpanemiseksi ja oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi. Käsittelemme myös henkilötietojasi oikeutetun etumme nojalla, joka on palveluidemme tarjoaminen ja liiketoimintamme harjoittaminen ja kehittäminen. Joitakin henkilötietoja saatamme käsitellä myös suostumuksesi nojalla.

 

Kuka käsittelee tietojani ja luovutetaanko niitä kolmansille?

Pääsääntöisesti henkilötietojasi käsittelee yrityksemme henkilöstöön kuuluvat henkilöt tehtäviään suorittaessaan. Saatamme myös ulkoistaa jotain henkilötietojen käsittelyä, kuten henkilötietojen tallennukseen ja käsittelyyn käytetyt tietojärjestelmät. Huolehdimme tällöin muun muassa sopimuksin siitä, että tietojesi luottamuksellisuus säilyy ja tietoja käsitellään myös muutoin lainmukaisesti. Saatamme myös luovuttaa tietoja muutoin sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi taikka lain tai toimivaltaisen viranomaisen sitä edellyttäessä. Saatamme myös luovuttaa tietojasi, mikäli olisimme osallisena yritys- tai liiketoimintakaupassa.  

 

Liidimedia oy ei jaa henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille ilman lupaa, ellei laki velvoita meitä siihen alla mainituilla tavoilla.

Jos  markkinatutkimusohjelmaan tai muuhun toimintaan sisältyy henkilökohtaisten tietojen jakaminen kolmannelle osapuolelle, niin Liidimedia jakaa henkilökohtaisia tietojasi ainoastaan suostumuksellasi.

Liidimedia oy voi luovuttaa henkilökohtaisia tietojasi, profilointitietoja tai muita tutkimustietoja kolmansille osapuolille seuraavissa tapauksissa:

  • Rekisteröityminen kolmannen osapuolen palveluun

Luovutetaanko tietojani EU:n ulkopuolelle?

Liidimedia oy tallentaa tietoja pääasiassa Euroopan unioniin (EU) ja Euroopan talousalueelle (EEA). Liidimedia oy on  maailmanlaajuinen yritys, joten  yhteistyökumppanit tai muut palveluntarjoajat voivat kerätä, käsitellä, säilyttää tai siirtää henkilökohtaisia tietojasi alkuperämaasi ulkopuolelle.

Käyttämällä palveluitamme, annat suostumuksen tietojesi siirtämiseen ETA: n ulkopuolelle tässä tietosuojaselosteessa mainituissa tilanteissa. Mikäli et halua tietojesi tulevan lähetetyiksi ETA: n ulkopuolelle, sinun ei tule käyttää verkkosivustoamme tai palveluitamme.

Kauanko henkilötietojani säilytetään? 

Emme säilytä henkilötietojasi pidempään kuin on tarpeellista niiden käyttötarkoitukselle tai kuin sopimus tai laki vaatii. Tietoja säilytetään niin kauan kuin käyttäjä on palvelun aktiivinen jäsen. Henkilötietojen säilytysajat voivat kuitenkin vaihdella käyttötarkoituksesta ja tilanteesta riippuen. Pyrimme aika ajoin myös päivittämään tietojasi.

Miten tietojani säilytetään ja suojataan?

Tietojasi säilytetään palveluntarjoajamme palvelimilla, jotka on suojattu alan yleisten käytäntöjen mukaisesti. Keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot pidetään luottamuksellisina eikä niitä ilmaista muille kuin niitä työssään tarvitseville taikka luottamuksellisesti ja rajoitetusti palvelusopimusten perusteella asiakkaillemme. Pääsy henkilötietoihisi on suojattu käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin.

Tietojen antamisen pakollisuus ja antamatta jättämisen seuraukset?

Jos et anna henkilötietoja tai salli niiden käsittelyä, emme todennäköisesti pysty palvelemaan sinua ja täyttämään toimintamme tarkoitusta. Niinpä jos et halua että käsittelemme tietojasi tämän tietosuojaselosteen mukaisesti, pyydämme että et toimita meille mitään tietoja. 

Käytetäänkö verkkosivulla evästeitä ja mitä ne ovat?

Käytämme evästeitä verkkosivuillamme, jotta voisimme tarjota parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen sivuston kävijälle. Evästeet ovat lyhyitä tekstitiedostoja, jotka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet antavat meille tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoamme. Saatamme hyödyntää evästeitä palveluidemme ja verkkosivustomme kehittämiseksi, verkkosivuston käytön analysoimiseksi, sekä markkinoinnin kohdentamiseksi ja optimoimiseksi. Verkkosivuston käyttäjä voi antaa suostumuksensa tai kieltää evästeiden käytön verkkoselaimensa asetuksista. Useimmat verkkoselaimet sallivat evästeet automaattisesti. Huomaathan, että evästeiden estäminen saattaa rajoittaa verkkosivustomme toimivuutta. 

Wistia

Tilastot

Käyttö

Wistia: videon näyttö. Lue lisää

Tietojen jakaminen

Saat lisätietoja lukemalla Wistia tietosuojalausunnon.

Käyttötarkoitus selvityksessä

Nimi
wistia
Vanheneminen
Toiminto

Tilastot

Nimi
Vanheneminen
pysyvä
Toiminto
Tallentaa, jos käyttäjä on nähnyt upotettua sisältöä

WordPress

Toiminnalliset

Käyttö

WordPress: verkkosivujen kehittäminen. Lue lisää

Tietojen jakaminen

Näitä tietoja ei jaeta kolmansille osapuolille.

Toiminnalliset

Nimi
Vanheneminen
pysyvä
Toiminto
Tallentaa käyttäjän asetukset
Nimi
Vanheneminen
istunto
Toiminto
Lukea, voidaanko evästeitä asettaa
Nimi
Vanheneminen
pysyvä
Toiminto
Tallentaa käyttäjän asetukset
Nimi
Vanheneminen
1 vuosi
Toiminto
Tallentaa käyttäjän asetukset
Nimi
Vanheneminen
pysyvä
Toiminto
Säilytä sisäänkirjautuneet käyttäjät

Google Analytics

Tilastot

Käyttö

Google Analytics: verkkosivuston tilastot. Lue lisää

Tietojen jakaminen

Saat lisätietoja lukemalla Google Analytics tietosuojalausunnon.

Tilastot

Nimi
Vanheneminen
2 vuotta
Toiminto
Tallentaa ja laskea sivun katselukerrat
Nimi
Vanheneminen
1 vuosi
Toiminto
Tallentaa ja laskea sivun katselukerrat

Facebook

Käyttötarkoitus selvityksessä

Käyttö

Facebook: viimeaikaisten sosiaalisten viestien ja/tai sosiaalisten jakopainikkeiden näyttö. Lue lisää

Tietojen jakaminen

Saat lisätietoja lukemalla Facebook tietosuojalausunnon.

Käyttötarkoitus selvityksessä

Nimi
_fbp
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
_js_datr
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
_fbc
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
fbm*
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
xs
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
wd
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
fr
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
act
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
datr
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
c_user
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
csm
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
sb
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
actppresence
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
*_fbm_
Vanheneminen
Toiminto

Google Fonts

Käyttötarkoitus selvityksessä

Käyttö

Google Fonts: verkkofonttien näyttäminen. Lue lisää

Tietojen jakaminen

Saat lisätietoja lukemalla Google Fonts tietosuojalausunnon.

Käyttötarkoitus selvityksessä

Nimi
Google Fonts API
Vanheneminen
Toiminto

Google Maps

Käyttötarkoitus selvityksessä

Käyttö

Google Maps: karttojen näyttö. Lue lisää

Tietojen jakaminen

Saat lisätietoja lukemalla Google Maps tietosuojalausunnon.

Käyttötarkoitus selvityksessä

Nimi
Google Maps API
Vanheneminen
Toiminto

TikTok

Käyttötarkoitus selvityksessä

Käyttö

TikTok: videon näyttö. Lue lisää

Tietojen jakaminen

Saat lisätietoja lukemalla TikTok tietosuojalausunnon.

Käyttötarkoitus selvityksessä

Nimi
s_v_web_id
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
MONITOR_WEB_ID
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
csrf_session_id
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
tt_csrf_token
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
_abck
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
tt_webid
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
tt_webid_v2
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
ttwid
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
webapp_launch_mode
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
webapp_session_id
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
webapp-session-referer
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
webapp_tiktok_privious
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
webapp_extra_data
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
webapp_original_traffic_type
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
__tea_cache_first_*
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
guide-login-config
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
__tea_cache_tokens_*
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
webapp-newuser
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
f
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
autoplay-config
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
webapp-video-mute
Vanheneminen
Toiminto

Google reCAPTCHA

Käyttötarkoitus selvityksessä

Käyttö

Tietojen jakaminen

Näitä tietoja ei jaeta kolmansille osapuolille.

Käyttötarkoitus selvityksessä

Nimi
Uusi eväste 68
Vanheneminen
Toiminto

Sekalaista

Käyttötarkoitus selvityksessä

Käyttö

Tietojen jakaminen

Tietojen jakaminen odottaa tutkintaa

Käyttötarkoitus selvityksessä

Nimi
taboola global:top
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
taboola global:last-external-referrer
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
eng_mt
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
lastExternalReferrerTime
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
lastExternalReferrer
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
NRBA_SESSION
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
_tt_enable_cookie
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
_ttp
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
tt_sessionId
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
tt_appInfo
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
tt_pixel_session_index
Vanheneminen
Toiminto
Nimi
cmplz_functional
Vanheneminen
365 päivää
Toiminto
Nimi
cmplz_statistics
Vanheneminen
365 päivää
Toiminto
Nimi
cmplz_preferences
Vanheneminen
365 päivää
Toiminto
Nimi
cmplz_marketing
Vanheneminen
365 päivää
Toiminto
Nimi
cmplz_policy_id
Vanheneminen
365 päivää
Toiminto
Nimi
cmplz_banner-status
Vanheneminen
365 päivää
Toiminto
Nimi
cfEmail
Vanheneminen
Toiminto

Millaisia oikeuksia ja vaikutusmahdollisuuksia minulla on?

Suostumuksen peruuttaminen

Mikäli käsittelemme tietojasi suostumuksesi perusteella, voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksen ilmoittamalla siitä meille, esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu ((@ ))kuluttajapaneeli.fi

Pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja sekä saada tietää mitä sinua koskevia henkilötietoja käsittelemme. Lisäksi sinulla on oikeus saada täydentäviä tietoja henkilötietojesi käsittelyn perusteista. 

Oikeus saada virheet korjatuksi

Sinulla on oikeus pyytää, että korjaamme sinua koskevat virheelliset tai vanhentuneet taikka muuten puutteelliset henkilötiedot.

Oikeus kieltää suoramarkkinointi

Voit kieltää henkilötietojesi käsittelyn suoramarkkinointitarkoituksia varten lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu ((@ ))kuluttajapaneeli.fi

Oikeus vastustaa käsittelyä

Mikäli käsittelemme henkilötietojasi yleisen edun taikka oikeutetun etumme perusteella, sinulla on oikeus vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä siltä osin, kuin käsittelylle ei ole olemassa sellaista huomattavaa syytä, joka syrjäyttäisi sinun oikeutesi taikka käsittely ei ole tarpeen oikeudellisen vaateen hoitamiseksi. Huomaathan, että tässä tilanteessa emme todennäköisesti pysty palvelemaan enää sinua.

Oikeus rajoittaa käsittelyä

Sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus vaatia, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä. 

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen
poistamiseen rekisteristä (“oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on
muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen
käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää sähköpostitse
rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää
todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n
tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

Oikeus saada tiedot siirretyksi

Mikäli olemme käsitelleet tietojasi suostumuksesi perusteella tai sopimuksen täyttämiseksi, sinulla on oikeus saada meille sähköisesti toimittamasi tiedot yleisesti käytetyssä muodossa, jotta tiedot voitaisiin siirtää toiselle palveluntarjoajalle. 

Miten voin toteuttaa oikeuteni?

Voit toteuttaa edellä kuvatut oikeutesi ottamalla meihin yhteyttä esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu ((@ ))kuluttajapaneeli.fi. Pyydämme sinua samalla mainitsemaan nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi sekä liittämään viestiisi passi-, ajokortti- tai muun henkilötodistuskopion, jotta voimme varmistaa henkilöllisyytesi. Mikäli katsot, että henkilötietojesi käsittely ei ole lainmukaista, voit myös tehdä valituksen toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.

Voidaanko tätä tietosuojaselostetta päivittää?

Saatamme tehdä päivityksiä tähän tietosuojaselosteeseen toimintamme taikka tietosuojaperiaatteidemme muuttuessa. Päivitykset voivat tulla ajankohtaisiksi myös lainsäädännön muuttuessa. Muutokset tulevat voimaan, kun olemme julkaisseet päivitetyn tietosuojaselosteen. Pyydämmekin sinua siitä syystä tutustumaan tämän tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisin väliajoin.

Mihin voin ottaa yhteyttä tietosuoja-asioissa?

Yhteystiedot:

Liidimedia Oy

Sami Pekkanen

asiakaspalvelu (( @ ))kuluttajapaneeli.fi

Finlaysoninkuja 3

33210 Tampere Finland